Falstaff Weinguide 92 punkty
2 miejsce Falstaff Rotweinguide 2015/2016
Wino czerwone wytrawne.
Barwa: ciemno-czerwono-rubinowa.
W nosie typowe aromaty szczepu: czarna porzeczka, wiśnia, przyprawy. Usta bardzo miękkie, świetna równowaga, dobrze ułożone taniny. Bogate ciało. Mocna nugatowa końcówka.
Świetne wino do pieczeni wołowej, jagnięciny, deski ostrych serów czy oliwek.
Nr 2618
Wino | |
Rocznik | 2019 |
Lokalizacja i gleba | Różne działki w okolicy Mönchhof. Gleba brunatna z domieszką gliny i żwiru |
Szczepy | Cabernet Sauvignon |
Fermentacja | 100 dni ze skórkami i pestkami |
Dojrzewanie | w używanych i częściowo nowych barrigue |
Alkohol | 14,2 % objętościowo |
Cukier resztkowy | 3,2 g/l |
Kwasowość | 4,7 g/l (jako kwas winowy) |
Pojemność butelki | 750 ml |
Temperatura podawania | 16-17 stopni |
Zalecany kieliszek | Kieliszek do czerwonego wina 25001020 |
WEINGUT KERINGER
KE 100 Days - Cabernet 2019
- Producent: WEINGUT KERINGER
- Typ: czerwone wytrawne
- Kategoria wina: 7
- Dostępność: Wkrótce dostawa
-
119.00 zł
- Bez podatku: 96.75 zł
- Cena w punktach lojalnościowych: 2225
Produkty powiązane
Tagi: 100 Days - Cabernet, Weingut Keringer, Wino czerwone wytrawne, 2618. Neusiedlersee