Falstaff Wein Guide 94 pkt.
Wino białe słodkie.
Barwa: złota.
Bardzo aromatyczne, suszone owoce, miód, czarna herbata, bardzo złożone i skoncentrowane, w ustach wyraźny owoc, długi i słodki finisz.
Pasuje do dojrzałych serów pleśniowych, jak np. gorgonzola oraz do bardzo słodkich deserów.
Nr 359
| Wino | |
| Rocznik | 2006 | 
| Lokalizacja i gleba | z terenów wzgórz Hügelland, żwirowe gleby z dodarkiem czarnoziemu | 
| Wiek winorośli | Krzewy w wieku 8 - 38 lat | 
| Szczepy | Chardonnay | 
| Fermentacja | w kadziach ze stali nierdzewnej w temperaturze 20 °C | 
| Dojrzewanie | w zbiornikach ze stali nierdzewnej. | 
| Alkohol | 11% objętościowo | 
| Cukier resztkowy | 250 g/l | 
| Kwasowość | 10 g/l (jako kwas winowy) | 
| Pojemność butelki | 375 ml | 
| Temperatura podawania | 11-12 stopni | 
| Zalecany kieliszek | Kieliszek do win deserowych 25001040 | 
WEINGUT HAIDER
HR Trockenbeerenauslese TBA Chardonnay 2006
- Producent: WEINGUT HAIDER
 - Typ: deserowe
 - Kategoria wina: 9
 - Dostępność: Rocznik wyprzedany
 
- 
              
139.00 zł
 - Bez podatku: 113.01 zł
 - Cena w punktach lojalnościowych: 2580
 
Tagi: Trockenbeerenauslese Chardonnay, Weingut Haider, Neusiedlersee, Wino białe deserowe, 359

