• Ferment nr 21

Bez wody nie byłoby wina. Co więcej, samo wino to często aż w 90 proc. woda. Potrzebuje jej winorośl, nie obędzie się bez niej żadna winiarnia. Woda i wino funkcjonują obok siebie także w historii i kulturze. W najnowszym numerze piszemy o winnych rzekach świata, winach znad oceanu, suszy, irygacji, a nawet laniu wody w branży winiarskiej.

Znajdziecie w nim także reportaże z Portugalii i Slawonii, raport poświęcony najnowszym rocznikom toskańskich win, winno-kulinarny przewodnik po Kastylii i León, a także panel i elementarz poświęcony verdejo. Oceniamy też dostępne na polskim rynku albariño niemieckie wina do 60 zł, piszemy dużo o jedzeniu, rozmawiamy ze znanymi winiarzami i mistrzem świata sommelierów.

Żegnamy też Ludwika Lewina, naszego wybitnego autora. W miejscu, gdzie zawsze ukazywał się jego felieton, wspomina go Maciej Świetlik.

Zapraszamy do lektury.

Nr 2813

Napisz recenzję

zaloguj się lub zarejestruj się , aby przejrzeć

Ferment nr 21

  • Typ: Czasopisma
  • Dostępność: W magazynie
Ferment nr 21
  • 40.00 zł

  • Bez podatku: 37.04 zł

Tagi: czasopismo o winie 2813