Falstaff Wein Guide 94 pkt.
Wino białe słodkie.
Barwa: złota.
Bardzo aromatyczne, suszone owoce, miód, czarna herbata, bardzo złożone i skoncentrowane, w ustach wyraźny owoc, długi i słodki finisz.
Pasuje do dojrzałych serów pleśniowych, jak np. gorgonzola oraz do bardzo słodkich deserów.
Nr 359
Wino | |
Rocznik | 2006 |
Lokalizacja i gleba | z terenów wzgórz Hügelland, żwirowe gleby z dodarkiem czarnoziemu |
Wiek winorośli | Krzewy w wieku 8 - 38 lat |
Szczepy | Chardonnay |
Fermentacja | w kadziach ze stali nierdzewnej w temperaturze 20 °C |
Dojrzewanie | w zbiornikach ze stali nierdzewnej. |
Alkohol | 11% objętościowo |
Cukier resztkowy | 250 g/l |
Kwasowość | 10 g/l (jako kwas winowy) |
Pojemność butelki | 375 ml |
Temperatura podawania | 11-12 stopni |
Zalecany kieliszek | Kieliszek do win deserowych 25001040 |
WEINGUT HAIDER
HR Trockenbeerenauslese TBA Chardonnay 2006
- Producent: WEINGUT HAIDER
- Typ: deserowe
- Kategoria wina: 9
- Dostępność: W magazynie
-
139.00 zł
- Bez podatku: 113.01 zł
- Cena w punktach lojalnościowych: 2580
Tagi: Trockenbeerenauslese Chardonnay, Weingut Haider, Neusiedlersee, Wino białe deserowe, 359