Falstaff Weinguide 91 punktów
Landessieger Burgenland
3 gwiazdki Vinaria Wein Guide
Wein.Pur Best of Austria 2014
Wino czerwone wytrawne.
Barwa: ciemno rubinowo-granatowa.
W zapachu dominują typowe aromaty szczepu: jagody, jeżyny, nawet kakao i wanilia. Wino o bardzo dobrym owocu i świetnej równowadze. Wyczuwalne taniny w nugatowym finiszu.
Wino do smażonej i pieczonej wołowiny, dziczyzny, pieczonej kaczki i deski serów.
Wino | |
Rocznik | 2016 |
Lokalizacja i gleba | Działka w okolicach Neckenmarkt. Gleby brunatne z domieszką gliny. |
Szczepy | Blaufränkisch |
Fermentacja | w stalowych tankach |
Dojrzewanie | 18 miesięcy we francuskich barrique |
Alkohol | 14,0 % objętościowo |
Cukier resztkowy | 1,0 g/l |
Kwasowość | 5,3 g/l (jako kwas winowy) |
Pojemność butelki | 750 ml |
Temperatura podawania | 16-17 stopni |
Zalecany kieliszek | Kieliszek do czerwonego wina 25001020 |
WEINGUT HUNDSDORFER
WH Blaufränkisch DAC Reserve 2016
- Producent: WEINGUT HUNDSDORFER
- Typ: czerwone wytrawne
- Kategoria wina: 7
- Dostępność: Wkrótce dostawa
-
109.00 zł
- Bez podatku: 88.62 zł
- Cena w punktach lojalnościowych: 1900