Falstaff Weinguide 93 punkty
Vinaria Wein Guide 4 gwiazdki
2. w kraju Cabernet Sauvignon wg Falstaff Weinguide
Wino czerwone wytrawne.
Barwa: ciemno rubinowo-granatowa.
W nosie dominują nuty czarnej porzeczki, śliwki, świeżo palonej kawy i beczki. W ustach dojrzały owoc porzeczki i laski wanilii. Świetnie zintegrowane mocne taniny. Długi nugatowy finisz.
Świetne wino do pieczeni wołowej, jagnięciny, deski ostrych serów czy oliwek.
Zalecane przelanie do karafki na 2 godziny przed podaniem.
Nr 1936
Wino | |
Rocznik | 2017 |
Lokalizacja i gleba | Doskonała działka Aubühel, uboga gleba piaskowa |
Szczepy | Cabernet Sauvignon |
Fermentacja | W stalowych tankach w temperaturze do 30 stopni |
Dojrzewanie | Fermentacja malolaktyczna w nowych barrique, dojrzewanie 20 miesięcy w nowych barrique. Następnie leżakowanie przez miesiąc w tanku. |
Alkohol | 14,0 % (objętościowo) |
Cukier resztkowy | 1,9 g/l |
Kwasowość | 5,2 g/l |
Pojemność butelki | 750 ml |
Temperatura podawania | 18 stopni |
Zalecany kieliszek | Kieliszek do syrah/shiraz 25001023 |
WEINGUT FRANZ & CHRISTINE NETZL
NE Cabernet Sauvignon 2017
- Producent: WEINGUT FRANZ & CHRISTINE NETZL
- Typ: czerwone wytrawne
- Kategoria wina: 7
- Dostępność: Wkrótce dostawa
-
129.00 zł
- Bez podatku: 104.88 zł
- Cena w punktach lojalnościowych: 2180