Twój koszyk jest pusty!
Falstaff Weinguide 91 pkt.
Barwa:mocny rubinowy granat, fioletowe refleksy,
W nosie delikatna przyprawa tytoniowa, dżem jagodowy, trochę czekolady, nuta czarnej porzeczki,
W ustach soczyste, eleganckie, owocowo-słodkie, dobrze zintegrowane taniny, delikatny posmak jeżyn.
Świetnie pasuje do polskiej kuchni, ale także do pizzy i makaronów w sosie.
Wino | |
Rocznik | 2019 |
Lokalizacja i gleba | Różne działki Gleba brunatna z domieszką gliny i żwiru |
Szczepy | Zweigelt |
Fermentacja | W stalowych tankach |
Dojrzewanie | w używanych barrique |
Alkohol | 14 % objętościowo |
Cukier resztkowy | 1,2 g/l |
Kwasowość | 4,9 g/l (jako kwas winowy) |
Pojemność butelki | 750 ml |
Temperatura podawania | 16-17 stopni |
Zalecany kieliszek | Kieliszek do czerwonego wina 25001020 |