Twój koszyk jest pusty!
Falstaff Weinguide 94 pkt.
Burgenländischer Landessieger
Wino czerwone wytrawne.
Barwa:
W nosie typowe dla szczepu aromaty, mieszanka jagód, truflowa czekolada, dojrzałe taniny na podniebieniu, delikatna kwasowość z delikatnymi słonymi nutami, doskonale zintegrowany alkohol, ciemne jagody i czekolada w końcówce.
Świetne wino do czerwonego mięsa, deski serów czy oliwek.
Wino | |
Rocznik | 2018 |
Lokalizacja i gleba | Działka Herschaftswald Gleba brunatna z domieszką gliny i żwiru |
Szczepy | St. Laurent |
Fermentacja | W używanych barrique |
Dojrzewanie | częściowo w nowych, częściowo w używanych barrique |
Alkohol | 13,5 % objętościowo |
Cukier resztkowy | 1,4 g/l |
Kwasowość | 4,4 g/l (jako kwas winowy) |
Pojemność butelki | 750 ml |
Temperatura podawania | 16-17 stopni |
Zalecany kieliszek | Kieliszek do czerwonego wina 25001020 |