Twój koszyk jest pusty!
Falstaff Weinguide 92 pkt.
Wino czerwone wytrawne.
Barwa: rubinowo-filotetowa
W nosie i ustach intensywny, dżem z czarnej jagody, delikatny aromat wanili, złożone i mocne, zintegrowane taniny, delikatna czekoladowa końcówka.
Wino do smażonej i pieczonej wołowiny, dziczyzny, pieczonej kaczki i deski serów.
Wino | |
Rocznik | 2018 |
Lokalizacja i gleba | Działka Ungerberg Gleba brunatna z domieszką gliny i żwiru |
Szczepy | Zweigelt |
Fermentacja | W używanych barrique |
Dojrzewanie | częściowo w nowych, częściowo w używanych barrique |
Alkohol | 13,5 % objętościowo |
Cukier resztkowy | 1,5 g/l |
Kwasowość | 5,3 g/l (jako kwas winowy) |
Pojemność butelki | 750 ml |
Temperatura podawania | 16-17 stopni |
Zalecany kieliszek | Kieliszek do czerwonego wina 25001020 |