Twój koszyk jest pusty!
Falstaff Weinguide 94 punkty
Wino czerwone wytrawne.
Barwa: Ciemny rubinowy granat,
W nosie Intensywne owoce czarnych jagód, dżem jeżynowy, niuanse mineralne, delikatne nuty szlachetnego drewna, delikatna skórka pomarańczowa.
W ustach soczyste ze smakiem dżemu z ciemnych jagód, trochę nugatu, obecne taniny pozostające w końcówce z odrobina czekolady.
Wszechstronny towarzysz jedzenia.
Wino | |
Rocznik | 2017 |
Lokalizacja i gleba | Altenberg |
Szczepy | St. Laurent, Merlot, Carbernet Sauvignon |
Fermentacja | Wszystkie szczepy osobno w stalowych tankach. Fermentacja malolaktyczna osobno w barrique |
Dojrzewanie | 10 miesięcy w barrique |
Alkohol | 14.5 % objętościowo |
Cukier resztkowy | 1,2 g/l |
Kwasowość | 4,8 g/l (jako kwas winowy) |
Pojemność butelki | 750 ml |
Temperatura podawania | 16-18 stopni |
Zalecany kieliszek | Kieliszek do czerwonego wina 25001020 Kieliszek do Bordeaux 25000021 |