Twój koszyk jest pusty!
Falstaff Weinguide 89 punktów
Wino czerwone wytrawne.
Barwa: ciemno rubinowo-granatowa.
W nosie czarna porzeczka, wanilia i aromaty pieczonego chleba. Dużo ciała, bogate, zrównoważone. Długi śliwkowy finisz.
Koniecznie karafka na 2 godziny przed wypiciem!!!
Świetnie pasuje do pieczeni i twardych serów.
Czołowe wino producenta.
Wino | |
Rocznik | 2009 |
Lokalizacja i gleba | z terenów wzgórz Hügelland. Lekko gliniaste gleby brunatne na granitowo-gnejsowej skale z wysokim udziałem drobnych kamieni. |
Szczepy | Cabernet Sauvignon, Merlot i Blaufränkisch |
Fermentacja | w dużych drewnianych beczkach |
Dojrzewanie | 12 miesięcy we francuskich barrique |
Alkohol | 14,8 % objętościowo |
Cukier resztkowy | 1,1 g/l |
Kwasowość | 4,7 g/l |
Pojemność butelki | 750 ml |
Temperatura podawania | 17-18 stopni |
Zalecany kieliszek | Kieliszek do czerwonego wina 25001020 |